Medaillespiegel 2017-2018

18-04-2010 - Prijs voor Famke en Margo bij FK

Famke Jongsma en Margo Bijlsma winnen medaille bij Friese Kampioenschappen turnen.De titel van Fries Kampioen ging niet mee naar buitenpost maar de 5 Maas turnsters presenteerden zich goed.

Bij niveau 11 jeugd 1 mocht Lianne Postma beginnen. Ze turnde een mooie wedstrijd en eindigde op de 6de plaats.

Hierna mocht Famke 7 jaar niveau 12 haar kunnen laten zien. Zij begon op vloer. Ze turnde hier een mooie strakke oefening en werd op dit toestel 4de. Bij sprong kwam ze ook op de 4de plek. Op de brug was ze de beste en kwam op de 1ste plaats. Als laatste onderdeel mocht ze haar balk oefening laten zien. Ze had 1 grote wiebel na de draai op 2 benen maar scoorde toch een mooi cijfer. Ze werd 2de op de balk. In totaal scoorde Famke 50.950. Ze behaalde de 2de plaats en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. De Friese Kampioen scoorde totaal 51.000 dus het scheelde erg weinig.

In de laatste wedstrijd mochten Margo en Marije de Jong beide pup 1 niveau 12 en Mirthe Keizer instap niveau 12.

Marije draaide een mooie nette wedstrijd, In totaal eindigde ze als 6de.

Mirthe was ook goed bezig in totaal van de wedstrijd werd ze 7de .

Margo Bijlsma begon bij de balk. Ze liet hier een mooie balkoefening zien en behaalde het hoogste cijfer in haar categorie. Op de vloer ging het goed, hier werd ze 4de. Bij de sprong liet ze een mooie zweefrol zien, goed voor de 5de plek. Als laatste mocht ze haar brug oefening laten zien, hier werd ze 6e. Al met al een score van 51.100 punten waardoor ze op de 3de plaats eindigde en de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen.

En dag om met trots naar terug te kijken.