GYMNASTIEK VERENIGING MAAS
BUITENPOST

ACTIVITEITEN

GYMNASTIEK VERENIGING MAAS BESTAAT VOOR . . .

GV MAAS bestaat voor het grootste gedeelte uit turnen. De meiden en jongens turnen op verschillende niveaus. Er is voor bijna iedereen wel een niveau dat bij je past. Wij hebben trainingen vanaf de recreatieve FUN-oefenstof tot keuzeniveau.

 DE VERDELING VAN DE GROEPEN IN LEEFTIJDEN EN NIVEAU

Onderbouw

6 / 7 / 8 jaar

Fun

Middenbouw 1

Middenbouw 2

Bovenbouw

7 t/m 10 jaar

10 t/m 12 jaar

12 jaar en ouder

D2 & D3

D1 en jeugd 1 D2

D, E, F & G

KLEUTERS

De kleuters hebben bij MAAS les van Yneke Bruinsma. Naast klimmen en klauteren over toestellen en ander materiaal, worden er ook spelletjes gedaan. Spelenderwijs ontwikkelen de kleuters hun motoriek. Uiteraard iedereen op eigen niveau. Aanmelden kan vanaf 3 jaar, dus kom eens langs bij de kleutergym.

TRIMCLUB

Bij de trimgroep dames kan iedereen meedoen vanaf 30 jaar. De dames doen verschillende oefeningen, spellen om lekker het lichaam soepel te houden. Het laatste kwartiertje is meestal ingepland voor volleybal.

ACRO

Wat is acrogym? Acrogym is een sport waarin verschillende disciplines wordt gecombineerd. Turnen, dans en acrobatiek komen erin terug, waarbij kracht en lenigheid worden gecombineerd met coördinatie in de bewegingen. Het is een teamsport die wordt beoefend in trio’s of duo’s. Zowel voor jongens als meisjes. De oefening bestaat uit partnerelementen (acrobatische elementen die je samen doet) en individuele elementen (handstand, radslag, koprol). De elementen worden met elkaar verbonden door choreografische elementen. De oefening mag niet langer duren dan 2:30 min. Voor ieder niveau zijn er wedstrijden. Bij acrogym moet je minimaal één jaar gymnastiekervaring hebben, tenzij een lid over voldoende talent beschikt om eerder te beginnen. Dit bepaalt de leiding. Omdat er wordt getraind in een team is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op de trainingen aanwezig bent. Als je bent verhinderd dient dit gemeld te worden aan de teamgenoten en leiding.

WEDSTRIJDEN

De KNGU organiseert 2 voorrondes waaraan je mee doet. Mocht je bij deze wedstrijden hoog eindigen dan is er kans op deelname aan Friese Kampioenschappen, District kampioenschappen, Halve finale Nederlands Kampioenschap (NK) en het NK zelf. Ieder seizoen zal er bekeken worden door de leiding hoe het jaar erop de nieuwe samenstelling zal zijn. De trainster zal onder anderen letten op: Lengte, gewicht, leeftijd. De teams moeten een klik hebben Niet te groot niveauverschillen