GYMNASTIEK VERENIGING MAAS
BUITENPOST

ACTIVITEITEN

GYMNASTIEK VERENIGING MAAS BESTAAT VOOR . . .

GV MAAS bestaat voor het grootste gedeelte uit turnen. De meiden en jongens turnen op verschillende niveaus. Er is voor bijna iedereen wel een niveau dat bij je past. Wij hebben trainingen vanaf de recreatieve FUN-oefenstof tot ongeveer keuzeniveau H.
De kinderen die het hoogste niveau turnen, zitten allemaal op selectie turnen. Zij trainen daarom 3 uur per week verdeeld over twee trainingen. De kinderen turnen tot en met het jaar waarin ze 12 worden in de verplichte oefenstof. Hier hebben de kinderen vaste oefeningen, waarbinnen keuzes voor makkelijker, basis en bonus kunnen worden gemaakt. In de verplichte oefenstof selecteert de trainster voor je welk niveau het beste bij je past. De selectie turnt op districtsniveau in de D-oefenstof waarbij D1 het hoogste niveau is. De pre instappers (6 t/m 8 jaar) turnen in RF D4 of 5. Vanaf instap (jaar dat je 9 wordt) turnt de selectie op D 1, 2 en 3. Vanaf het jaar dat je 13 wordt turn je in de keuze oefenstof. Hier selecteert de trainster samen met jou welke onderdelen in je oefening komen en wordt het niveau bepaald aan de hand van: welke elementen je kunt, in welk niveau je daarvoor zat, hoe je eerder op wedstrijden gepresteerd hebt en welke doelen je hebt. De selectie turnt in de keuze op districtsniveau in de 4e tot en met de 7e divisie. Aan de hand van de verschillende niveaus en leeftijden is er een zorgvuldige groepsindeling gemaakt.

 DE VERDELING VAN DE GROEPEN IN LEEFTIJDEN EN NIVEAU

Turnen 4

6 / 7 / 8 jaar

FUN 1 & 2

Turnen 3

Turnen 2

Turnen 1

Jong Talent

6 / 7 / 8 jaar

8 / 9 / 10 jaar

6 t/m 10 jaar WG + 11 jaar en ouder

6 t/m 8 jaar

FUN 2 & 3

FUN 1, 2 OF 3

FUN 1, RF D4, D5, D3 of H

RF D4 & D5

Selectie B (verplicht)

Selectie A (verplicht)

Selectie A (keuze)

8 t/m 12 jaar

8 t/m 12 jaar

12 jaar en ouder

D2 & D3

D1 en jeugd 1 D2

D, E, F & G

KLEUTERS

De kleuters hebben bij MAAS les van Oebele Bosma en Eline Zuidema. Naast klimmen en klauteren over toestellen en ander materiaal, worden er ook spelletjes gedaan. Spelenderwijs ontwikkelen de kleuters hun motoriek. Uiteraard iedereen op eigen niveau. Aanmelden kan vanaf 3 jaar, dus kom eens langs bij de kleutergym.

TRIMCLUB

Bij de trimgroep dames kan iedereen meedoen vanaf 30 jaar. De dames doen verschillende oefeningen, spellen om lekker het lichaam soepel te houden. Het laatste kwartiertje is meestal ingepland voor volleybal.

ACRO

Wat is acrogym? Acrogym is een sport waarin verschillende disciplines wordt gecombineerd. Turnen, dans en acrobatiek komen erin terug, waarbij kracht en lenigheid worden gecombineerd met coördinatie in de bewegingen. Het is een teamsport die wordt beoefend in trio’s of duo’s. Zowel voor jongens als meisjes. De oefening bestaat uit partnerelementen (acrobatische elementen die je samen doet) en individuele elementen (handstand, radslag, koprol). De elementen worden met elkaar verbonden door choreografische elementen. De oefening mag niet langer duren dan 2:30 min. Voor ieder niveau zijn er wedstrijden. Bij acrogym moet je minimaal één jaar gymnastiekervaring hebben, tenzij een lid over voldoende talent beschikt om eerder te beginnen. Dit bepaalt de leiding. Omdat er wordt getraind in een team is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op de trainingen aanwezig bent. Als je bent verhinderd dient dit gemeld te worden aan de teamgenoten en leiding.

WEDSTRIJDEN

De KNGU organiseert 2 voorrondes waaraan je mee doet. Mocht je bij deze wedstrijden hoog eindigen dan is er kans op deelname aan Friese Kampioenschappen, District kampioenschappen, Halve finale Nederlands Kampioenschap (NK) en het NK zelf. Ieder seizoen zal er bekeken worden door de leiding hoe het jaar erop de nieuwe samenstelling zal zijn. De trainster zal onder anderen letten op: Lengte, gewicht, leeftijd. De teams moeten een klik hebben Niet te groot niveauverschillen