Medaillespiegel 2017-2018

22-12-2009 - 1e wedstrijd Aline in 3e divisie

Eerste turnwedstrijd voor Aline Terpstra in de Derde divisie

Afgelopen zaterdag 20 december 2009 werden de 3de divisie wedstrijden gehouden in de nieuwe locatie van het turncentrum Sneek.
Vanuit Buitenpost kwam Aline Terpstra uit voor GV MAAS.
Het was de eerste turnwedstrijd van de kngu noord in dit seizoen maar ook haar eerste wedstrijd in de derde divisie en ook nog eens de eerste wedstrijd waarbij het jureren ging volgens het nieuwe systeem. En dat was behoorlijk wennen allemaal.
Terwijl ze vorig jaar nog op niveau 11 turnde, liet ze dit jaar haar oefeningen zien op niveau 7. In het oude systeem zou het niveau 8 zijn geweest. Wat betekend dat ze een enorme sprong heeft gemaakt van 3 niveaus.
Af en toe ontbrak er een onderdeel in haar oefening en was de afwerking niet helemaal perfect maar buiten dat presenteerde zij zich goed.
Terwijl ze vorig jaar nog op de lange mat turnde zonder muziek mocht ze dit jaar de wedstrijd beginnen met een verplichte vloeroefening op muziek. Ze scoorde hier een 4.67.
Vervolgens ging ze naar sprong. Hier sprong ze als eerste sprong een salto met de plank waar ze een 13.3 scoorde, haar tweede sprong was een overslag over de pegasus, hier scoorde ze een 12.9 mee. Haar eindscore voor sprong werd hierdoor een 13.30. Hiermee belande ze bij sprong op de 7de plek
Daarna door naar de brug waar ze een 10.10 scoorde
En als laatste moest ze naar de balk waar ze een 9.35 scoorde. Hier werd ze 8e.
In het totaal met 37.416 werd Aline Terpstra 14e
Gezien deze eerste spannende wedstrijd op dit niveau voor Aline een prestatie om trots op te zijn.