Medaillespiegel 2017-2018

08-03-2009 - Jongens van start in competitie

Jongens Maas van start bij turnwedstrijden

Zaterdag 7 maart ’09 werd de 1e plaatsingswedstrijd gehouden voor de jongens. Deze wedstrijd werd gehouden in Harlingen. Dit was één van de twee plaatsingswedstrijden voor de districtskampioenschappen die gehouden zullen worden in Staphorst. Er kwamen vier jongen voor Maas uit deze dag.

In de eerste wedstrijd mocht Ruben Wiersma aantreden. Hij kwam voor het eerst uit in dit soort wedstrijden. Hij deed mee in niveau 14. Hij turnde een goede wedstrijd en werd daarmee 8e van Friesland.
In de tweede wedstrijd moesten Erik Postma, Pim Feenstra en Henk Babois aan de bak. Erik turnde weer een solide wedstrijd maar kwam net 0,05 punten te kort om het podium te bestijgen. Hij werd daarmee 4e van Friesland. Pim en Henk moesten het tegen elkaar opnemen. Ze turnden beiden een aardige wedstrijd. Hier en daar zat nog een klein foutje waardoor ze net niet bij de top hoorden. Pim werd 12e en Henk werd 9e.

Trainer Jelmer Bil was hiermee zeer tevreden. Nu op naar de tweede plaatsingswedstrijd die gehouden zal worden op 4 april in Veenwouden.