Medaillespiegel 2017-2018

14-12-2008 - Onderlinge Turnwedstrijd

Onderlinge turnwedstrijd M.A.A.S. Van 13 december 2008.

Iedereen kan weer terug kijken naar een succesvolle onderlinge turnwedstrijd afgelopen zaterdag in de gymzaal van Buitenpost. In totaal deden er 75 kinderen mee. Deze waren verdeeld over 2 wedstrijden.

In wedstrijd 1 deden de meisjes van niveau 15, 16 en 17 en onze jongens mee. De meisjes moesten 3 toestellen turnen. Sprong, brug en vloer. In niveau 17 waren er 2 prijzen te verdelen. Marthe Hamstra werd 1ste en Lianne de Vries 2de. In niveau 16 deden er 19 meisjes mee. Hier werden 3 prijzen verdeeld. Marijke Walinga 1ste, Anna Pol 2de en Wilyan Hiemstra 3de. In niveau 15 deden 13 meisjes mee en ook voor deze categorie weer 3 prijzen. Mirthe Keizer 1ste, Lisanne Wielhouwen 2de en Rianne de Vries 3de. Dit jaar was ook weer de wisselbeker te verdienen. Diegene met de meeste puntentotaal mag de beker houden tot de volgende onderlinge wedstrijd. Deze werd gewonnen door Mirthe Keizer.
In totaal deden 6 jongens mee. Bijna iedereen in een andere niveau. Hierdoor kregen alle jongens een mooie medaille om. Jesse Welfing werd 1ste in niveau 17. Jonathan de Boer werd 1ste in niveau 16. Ruben Wiersma werd 1ste in niveau 14. Bij niveau 13 deden er 3 jongens mee. Erik Postma 1ste, Pim Feenstra 2de en Henk Babois 3de. Hier ging de wisselbeker naar Erik Postma. Hij had de vorige onderlinge wedstrijd ook gewonnen, en als hij deze beker ook de volgende keer weer wint, dan mag hij de wisselbeker houden.

Tussen wedstrijd 1 en 2 waren er allemaal mededelingen. Ten eerste de nieuwe trainingspakken (elders te lezen) maar ook het afscheid nemen van twee bestuursleden. Namelijk Greetje Krijgsheld gaat na jaren stoppen met het bestuur van MAAS. Eerst als penningmeester heeft Greetje de laatste jaren de voorzittershamer in handen gehad. Iets korter dan Greetje gaat ook Hennie Steigstra uit het bestuur als penningmeester. Zij heeft er voor gezorgd dat nu bijna alles automatisch verloopt. Hierdoor kon er veel beter op de centen gelet worden en zijn wij een gezonde vereniging. Haar taak word nu overgenomen door Johannes Zuidema. Uit handen van Gerda van der Woude kregen de dames een bos bloemen met een cadeaubon.

Eindedlijk mochten dan de meiden van ronde 2 (10 t/m 14) beginnen met hun wedstrijd. Zij turnden 4 toestellen. Sprong, brug, balk en vloer. Bij iedere niveau waren er ook weer 3 prijzen te verdelen. In niveau 14 deden er 9 meisjes mee. Eline Zuidema 1ste, Margot Bijlsma 2de en Henrieke Krijgsheld 3de, In niveau 13 waren er 10 meisjes. Iris Postma 1ste, Inge Steigstra 2de en Lianne Postma 3de. Van de 6 meisjes in niveau 12 werden de volgende plaatsen verdeeld: Ilse Kazimier 1ste, Annemei Hiemstra 2de en Evenynke Terpstra 3de. Bij niveau 11 (5 deelneemster) werd Eline Bijlsma 1ste, Margriet Douma 2de en Aline Terpstra 3de. Tot slot niveau 10 waar ook 5 meisjes meededen. Elisabeth de Groot 1ste, Femke Steigstra 2de en Tjitske Veenstra 3de.
Ook tijdens deze wedstrijd kon de wisselbekere worden verdiend. Elisabeth de Groot had de meeste punten. Het was erg spannend met een verschil van maar liefst 0,10 de punt.

Het was een geslaagde dag. En nu op de naar de rayonwedstrijden van de bond. De uitslagen van alle kinderen staat te lezen op onze website www.gvmaas.nl. Ook alle andere informatie, activiteiten en foto’s staan daar op.

Uitslag Onderlinge Turnwedstrijd december 2008 *
* Om het inschrijfformulier te kunnen openen is het van belang dat u Adobe Reader op uw pc geinstalleerd heeft.