Medaillespiegel 2017-2018

13-10-2008 - Tjitske en Inge geslaagd

Tjitske Veenstra en Inge Krijgsheld zijn inmiddels geslaagd als Assistent turntrainer. Hiermee hebben wij weer 2 gediplomeerde assistenten in de groep. Proficiat dames. Zij hebben ook een stukje geschreven. Deze staan hieronder.

Inge Krijgsheld:
Door de assistentencursus te doen leer je veel over het lesgeven aan kinderen. Je leert meer over hoe en waar je precies moet helpen en je leert ook veel over andere belangrijke dingen, die je kan gebruiken tijdens het lesgeven.
De cursus duurt 8 weken en 1 keer per week heb je dan 4 uur lang les. Maar omdat je zelf ook veel doet en zelf ook wel actief bezig bent merk je vaak helemaal niet dat het lang duurt.
Je krijgt elke week opdrachten die je moet doen (lessen geven aan kinderen) en je moet ook observatieopdrachten doen, waarbij je gewoon alleen kijkt naar hoe het bij turnen vaak gaat.
In die acht weken heb je 2 keer een toets, waarbij de stof schriftelijk wordt overhoord, en je hebt twee keer een praktijk opdracht, waarvan 1 je examen is. Daar moet je dus ook aan een aantal kinderen echt les geven.
Over het algemeen vond ik de cursus erg leuk om te doen en ik heb er ook veel van geleerd.

Tjitske Veenstra:
Je moet 8 cursus dagen volgen. Op deze dagen leer je hoe je iets aan moet leren en moet helpen.
Je leert bepaalde grepen om sprongen af te vangen. Maar ook hoe je in bepaalde stapjes een element aan moet leren. Bijvoorbeeld de radslag, salto of o.a. een koprol op de balk. Op de cursus zelf ervaar je dingen hoe jongere kinderen iets ervaren. Voor ons stond de brug heel erg laag maar dat is voor hun uiteraard gevoelsmatig hoog. Kortom wij moeten bij de cursus het op een hoogte ervaren hoe zij die ook zien. Op deze manier leer je hoe de kinderen denken. Het is allemaal heel erg leerzaam.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!!!