Medaillespiegel 2017-2018

17-04-2016 - 2e voorwedstrijd groep 3

Op zaterdag 9 april mocht een grote groep MAASturnsters hun tweede plaatsingswedstrijd turnen. In de ochtend waren Maamke, Lisanne en Marjanne (pupil 1 d3) aan de beurt. Lisanne wist dit keer de oefeningen goed uit haar hoofd en turnde goed naar kunnen. Maamke deed ook goed haar best en turnde stabiele oefeningen, maar miste soms wat de netheid. Marjanne turnde het strakste van het drietal. Alhoewel ook zij netter kan turnen, bleek haar 12e plaats dit keer genoeg om gemiddeld over twee wedstrijden 7e te worden en daarmee plaatste ze zich voor het Fries Kampioenschap dat in mei in Buitenpost georganiseerd gaat worden.

In de volgende wedstrijd turnde de vier jeugd 1 meiden: Jasmijn, Renske, Femke en Ymke in de D2. Renske turnde goed en deed op de brug dit keer ophurken en ook een mooie salto af. Helaas werd de oefening heel streng gejureerd en werd haar moeilijkheid niet echt beloond. Op de balk was ze ook netjes weer, maar door een val zat een hogere plaats er niet in. Jasmijn turnde ook netjes, maar helaas moest ook zij de balk verlaten. Beide meiden haalden het net niet om zich te plaatsen. Femke en Ymke turnden naar kunnen. Femke mist wat netheid om echt hoge scores te kunnen neerzetten, maar presteerde heel goed naar kunnen. Ymke heeft wat moeite met de sprong en kan daardoor niet zo hoog eindigen. Op de brug blinkt ze echter wel uit door haar mooie ophurken en hoge zwaaien.

In de laatste wedstrijdronde waren Silke en Thalita aan de beurt. Silke had niet helemaal haar dag en maakte wat foutjes en was het even kwijt op de balk. Helaas had ze hierdoor geen kans meer om een goede eindscore te behalen. Thalita is de laatste tijd heel goed vooruit gegaan. Ten opzichte van de vorige wedstrijd wist ze verschillende minnetjes om te toveren naar basis of zelf plusjes. Zo turnde zij nu wel het ophurken en turnde ze op de vloer een loopoverslag-radslag voor de bonus. Op brug kan ze heel strak omtrekken en hoog opzwaaien. Op dit toestel behaalde zij de 1e score zelfs! Op de balk had ze helaas een val met de koprol. Helaas lukte het haar net niet om bij de beste 8 te komen, ze werd gemiddeld 9e en heeft zich dus net niet geplaatst, maar het zeker erg goed gedaan.

Marjanne zal dus als enige turnster voor het thuispubliek mogen gaan turnen op het FK in mei. Wij wensen haar alvast heel veel succes! WG3_2wed__316_x_528_.jpg