Medaillespiegel 2017-2018

24-02-2016 - Eerste plaatsingswedstrijd groep 3

Eerste plaatsingswedstrijd groep 3 Op zaterdag 20 februari deed een groot aantal turnsters mee aan de plaatsingswedstrijd in Burgum voor de niveaus D2 tm 4. In de eerste wedstrijd deden Lisanne, Maamke en Marjanne mee in de categorie pupil 1 D3. Ze begonnen aan de brug. Dit ging bij Marjanne en Maamke prima. Bij Lisanne ging het helaas mis bij de buikdraai en kwam niet rond. Bij balk gingen haar oefening wel goed en ook bij Maamke, al werd er door de spanning wel wat veel wiebels gemaakt. Marjanne probeerde dapper de koprol, maar helaas ging die niet helemaal goed. De vloeroefening ging bij Marjanne wel weer goed. Maamke had wat haast bij haar oefening, maar turnde een prima oefening. Lisanne was helaas de oefening kwijt en daardoor moest er voorgezegd worden wat punten kost. Lisanne kon haar wedstrijd wel goed afsluiten door een prima handstandplatvallen te springen. Marjanne wist op sprong zelfs de 3e score te behalen. Marjanne werd uiteindelijk 6e, Maamke 9e en Lisanne 19e.

In de tweede wedstrijd waren de jeugd 1 meisjes aan de beurt. Renske, Jasmijn, Femke en Ymke turnen samen in de categorie D2. Zij mochten beginnen met springen. Renske en Jasmijn sprongen een nette overslag, maar hadden wat moeite om stil te staan bij de landing. Femke sprong ook een overslag en had wat moeite om haar knieën recht te houden. Ymke heeft nog wat moeite met de overslag en sprong daarom een arabier. Het lukte haar om over de kast te komen, maar de benen moeten nog wat verder de lucht in om een hogere score te kunnen halen. De brug is wel Ymke haar toestel. Zij hurkte als enige op en zwaaide mooi hoog. De andere meiden kozen voor de minoptie om te klimmen, omdat het ophurken nog zelden echt goed lukt. Femke en Jasmijn turnden prima naar kunnen. Renske turnde als enige de salto als bonusafsprong, erg knap. Om de volgende wedstrijd hoger te scoren zal het ophurken in de oefening moeten en daar gaan we de komende tijd hard voor oefenen. De balk is altijd spannend. Helaas ging de koprol bij Jasmijn, Femke en Ymke niet goed. Jasmijn wist doordat ze verder wel heel netjes turnde toch een vrij hoge score te halen. Renske deed het werkelijk fantastisch op de balk! Ze turnde de choreografie super netjes en stond bij de radslag (terwijl die bij het inturnen nog niet lukte). Haar oefening werd dan ook beloond met de hoogste score van alle meisjes in haar categorie. De vloeroefening ging bij alle meiden wel goed, alleen was het niet altijd even netjes aan het einde. Renske werd uiteindelijk 7e, Jasmijn 10e, Femke 13e en Ymke 14e.

In de laatste wedstrijd waren Thalita, Silke en Janne aan de beurt. Zij turnen in de pupillen 2 D2. Zij begonnen aan de brug. Thalita kan heel mooi borstwaartsom trekken en wist terwijl ze het minnetje turnt om niet op de hurken wel de 3e score te halen op dit toestel. Janne turnde dezelfde oefening en deed dit prima. Silke kan wel goed ophurken en scoorde dan ook goed op dit toestel. Op de balk hadden alle meiden moeite met de koprol en ook de handstand vinden ze spannend om echt helemaal naar boven op te zwaaien. Ze turnden wel allemaal een goede overslag af. Op de vloer turnden Janne en Thalita de overslag nog niet, alhoewel ze hem nu bijna kunnen. Hun oefeningen gingen wel goed, maar konden strakker. Silke was het helaas een beetje kwijt op de vloer en dat koste haar veel punten. Op sprong springen ze allemaal een overslag. Bij Silke en Thalita ging dit prima. Janne vind de overslag wel spannend, maar sprong hem heel knap wel. Helaas wist ze de tweede sprong niet goed te landen en dat koste haar punten. Thalita turnde het meest stabiel en werd 11e, Janne werd 14e en Silke 15e.

Al met al een goede wedstrijdervaring voor alle meiden. De concurrentie was sterk en her en der werden er iets te veel foutjes gemaakt om echt bij de besten te horen. Ook kunnen de meeste meiden op veel toestellen hoger scoren als er meer plusjes worden geturnd. We gaan de komende tijd hard oefenen om de moeilijkheid te verhogen en iets strakker te werken en dan zit er voor sommige meiden de volgende wedstrijd misschien wel een hogere plaats in.  WG3.1__360_x_584_.jpg