Medaillespiegel 2017-2018

28-01-2013 - Elisabeth de Groot turnt naar Goud

Heerenveen. Zaterdag 26 januari werd voor niveau 5-6  de eerste plaatsingswedstrijd gehouden in de mooie turnhal van Heerenveen. Wilma Schouwstra was er met vier turnsters die samen onder haar leiding trainen bij GVV in Feanwâlden. Maar liefst drie wisten een podiumplaats te bereiken.Elisabeth de Groot (MAAS Buitenpost) en Gretha Zijlstra (GVV Damwoude) turnen bij de senioren op niveau 6. Elisabeth startte met een mooie sprong e n turnde de rest van de wedstrijd mooi stabiel door. Tot haar eigen verbazing had ze ruim een punt voorsprong op de concurrentie en mocht ze de hoogste trede van het podium betreden.

Gretha stond een beetje onzeker aan de start omdat ze enkele nieuwe elementen moest turnen die ze nog maar net onder de knie heeft. De onzekerheid was niet nodig geweest want het lukte allemaal prima met als resultaat een 6de plaats in een groot deelnemersveld.

Jildou Kootstra (GVV Buitenpost) streed mee bij de junioren II op niveau 6. Na een mooie brug en sprong kwam Jildou bij de balk. Hier won de spanning het van deze turnster en liet ze enkel punten liggen. Bij vloer pakte ze gelukkig de draad weer op en turnde een gewelige oefening. Jildou werd 3de bij de junioren en ging met brons huiswaarts.Trude Bergsma (GVV Noardburgum) stond bij de senioren niveau 5 op de wedstrijdvloer. Trude turnde rustig en ontspannen haar wedstrijd. Ze bleef tot het laatste onderdeel goed geconcentreerd en zette prima scores neer. Op brug mist Trude nog enkele eisen en daarom was het belangrijk om strak en zonder grote fouten te turnen. De jury wist dit mooie turnen ook te waarderen en beloonde Trude dan ook met een bronzen plak.