Medaillespiegel 2017-2018

10-04-2011 - 2 heren door naar Nedrerlandse Kampioenschappen

Bas Visser en Mattias Prins plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen 4e divisie

Afgelopen zaterdag werd in het Drentse Hollandseveld bekent gemaakt welke jongens op 23 april in Rijsen mogen aantreden op de Nederlandse kampioenschappen turnen in de 4e divisie. Bas Visser en Mattias Prins maakten de dag voor trainer Jelmer Bil compleet door allebei een ticket te winnen naar het NK.
Bas Visser werd twee weken geleden 4e van Friesland waardoor hij deel mocht nemen aan deze wedstrijd. Hij trad aan in de eerste wedstrijd waarbij hij uitkwam in niveau 12 instap. Hij moest het opnemen tegen 20 jongens. Bas hield de zenuwen goed onder controle. Hij turnde de strakste wedstrijd tot nu toe van dit seizoen. Alle zes de toestellen wist hij met een zeer hoog cijfer af te sluiten. Hierdoor mocht hij zich tevreden stellen met een 2e plaats. Daarmee is hij ook direct geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen in de 4e divisie.
Ook Mattias Prins kon zich plaatsen voor het NK. Mattias turnde in de eerste twee wedstrijden geen super oefeningen. Hierdoor stond hij gemiddeld 7e. Alleen de beste 6 plaatsen zich voor het NK. Mattias zette alles op alles om toch een ticket te winnen. Hij turnde een hele goede wedstrijd en wist zich naar de top 5 te turnen. Gemiddeld over drie wedstrijden gemeten was Mattias 6e. Wat hem dus ook recht geeft op een startplaats. Tevreden keerde trainer Jelmer Bil weer terug naar Friesland. Over een kleine twee weken zullen Bas en Mattias hun kunsten vertonen in het Overijsselse Rijsen.