Medaillespiegel 2017-2018

14-02-2011 - Brons voor Bas Visser

Bas Visser behaald brons in competitie om Friese turn titel
Op 12 februari werd er in Veenwouden de eerste turnwedstrijd voor de jongens gehouden. Deze wedstrijd telt voor de helft mee voor het frieskampioenschap. De afgelopen wedstrijd in Veenwouden en de wedstrijd die op 26 maart gehouden wordt in Stiens tellen samen mee voor het Frieskampioenschap. De heren turnsport zit in de lift. De sport wordt steeds populairder. Hierdoor is er ook meer concurrentie in Friesland.
Voor gymnastiek vereniging MAAS uit Buitenpost kwamen er 5 jongens in actie. Jonatan de Boer en Pieter Krol beten het spits af. Jonatan turnde een goede wedstrijd en wist met 102,75 punten een knappe 13e plaats te bemachtigen. Pieter had een hele strakke wedstrijd maar maakte helaas 2 foutjes waardoor hij net buiten het podium belande. In een categorie met maarliefst 28 deelnemers wist Pieter knap 7e te worden.
In de laatste wedstrijd kwamen Jurgen Kerkman, Wouter wielhouwer en Bas Visser voor MAAS uit. Wouter behaalde met een 18.90 zelfs het hoogste cijfer op de vloer. Hij behaalde hiermee een zeer verdiende 9e plaats. Jurgen kerkman turnde ook een goede wedstrijd en behaalde met een puntentotaal van 104,05 ook een zeer terechte 9e plaats. Bas Visser moest ook in een sterk deelnemersveld aantreden. Maarliefst 18 turners deden mee in deze categorie. Volgens trainer Jelmer Bil turnde Bas netjes en stabiel. Hij zag met een punten totaal van 110,80 een achterstand op de nummer 1 oplopen tot maar 0,4 punten. Hij doet dus nog volop mee in de race om het Frieskampioenschap. Uiteindelijk mocht hij tevreden zijn bronzen medaille in ontvangst nemen.