Medaillespiegel 2017-2018

23-02-2008 - MeisjesTurnwedstrijd te Buitenpost

Zaterdag 16 februari j.l. werd in de sporthal van Buitenpost de tweede wedstrijd gehouden voor meisjes die turnen in niveau 11,12 en 13. Gymvereniging MAAS had de avond daarvoor de hal ingericht zodat om 8 uur in de ochtend de eerste deelneemsters naar binnen kon. De sfeer was uitstekend. Gelukkig verliep het programma vlot.
Voor MAAS deden in de tweede ronde, Eline Bijlsma, Diana Bosgraaf en Ilse de Weger mee in jeugd 12. De twee wedstrijden werden opgeteld. Hiervan gaan de beste kinderen door naar de Friese Kampioenschappen. Jammer voor MAAS zaten de meisjes er net niet bij. Ilse werd 13e, Diana 8e en Eline 5e.
Cyntha Bouma zit in pupil 2 niveau 12. Zij werd knap 7e van haar niveau. Alle meisjes hadden hoger gescoord op de onderdelen dan tijdens de 1e wedstrijd. Maar de conccurentie had uiteraard ook hun oefeningen verbeterd. Toch eindigden zij goed in hun categorieën.

Tijdens de 3e ronde deden: EvenienkeTerpstra, wilma Tabak en Bea Meijer mee in Junior 12. Sprong was het eerste onderdeel en voor de dames ook het spannenste onderdeel. Vooral voor Evenienke. Maar ze hebben alledrie prima gesprongen. Bea en wilma ook nog voor het eerst een overslag op de wedstrijd. Brug was daarna aan de beurt en dat ging opzich ook goed. Evenienke haar spanning van de sprong was weg dus die had er weer zin in. Bea en Wilma hebben het goed gedaan bij de brug. Toen was het tijd voor de balk. Jammergenoeg viel Wilma van de balk af met ophurken. Verderder deed ze het goed net als de andere 2. Laatste onderdeel was de vloer. Voor deze drie dames het makkelijkste onderdeel en ook nog de laatste dus ging harstikke goed.