Medaillespiegel 2017-2018

31-03-2007 - Gv MAAS weer met veel medailles naar huis!!!

Zaterdag 31 maart was een lange maar succesvolle dag voor de trainers van gymnastiekvereniging MAAS uit Buitenpost. In totaal deden 31 leden van deze vereniging mee aan deze wedstrijd, gehouden in Damwoude, voor niveau´s 15, 16 en 17.

Karina Hoekstra (6-7jr niveau 16)werd met een hele mooie score op de vloer (8.70) 17e. Op dit toestel waren maar twee anderen die hoger scoorden. Bij de andere groep werd Margot Bijlsma 5 en Marrit Postma 8e. Margot had het hoogste cijfer op brug. Marrit had op de andere twee toestellen cijfers in de negen. Enigste jongen die van MAAS mee deed werd zelfs 3e. Erik Postma turnde op alle drie de toestellen dikke achten.
Voor de 6-7 jarigen niveau 17 was het helemaal feest. Rianne de Vries werd 5e met een 9.55 op de brug. Yulin Postma werd 3e met het hoogste cijfer op vloer. Als dat nog niet genoeg is had MAAS ook nog een eerste plaats voor Ylva van der Veen. In de andere baan werd Lysanne Tabak 6e en Esmee Mei mocht ook het goud meenemen.
In de wedstrijd 8 jaar niveau 16 werd Sura Yacoub 15e. Amy Mei 14e en Danielle de Boer 13e. Zij zaten dicht bijelkaar. Anke Gouma werd met een betere brugoefening 7e.
Esther Post turnt jeugd niveau 16. Zij werd gedeeld 2e. Met zeer netjes constante oefeningen. Bij de 8 jarige niveau 15 had MAAS 4 meisjes. Ytje Poelstra werd 13e en Eline Zuidema 11e. Myriam de Jong 9e en Ilse Kazimier 8e. Dit groepje zat heel erg dicht bijelkaar. Bij jeugd 17 werd Jannicke van der Til 5e Annemarie Scholtens 4e.
Hilly Kloosterman (Pup 1, 15) liet met een mooie sprong en vloeroefening zien dat zij de derde turnster is van haar categorie. Sisca Broersma, Henrieke Krijgsheld en Anneke Pol turnen in pupil 1 niveau 15. Sisca en Henrieke scoorden hoge brugoefeningen. Anneke had een goede score op sprong. Anneke werd 9e, Henrieke 7e en Sisca 6e. Margriet Douma (pup 2 niveau 15) werd knap 9e met een mooie sprong.
Dan de laatste 6 meisjes. Zij turnen instap niveau 15. Iedereen turnde goed mee en dan zijn het soms de kleine dingen. Else Wielinga werd 13e, Anna van Althuis 12e. Anna van der Meer 8 en Lianne Postma 6e. Anke Merkus (4e) en Iris Postma (1e) kregen een medaille. Iris haalde op sprong en vloer het hoogste cijfer in deze groep. Sprong deden ze alle zes goed.
In totaal met 9 prijzen doet MAAS dit jaar zeer goed mee!. Bij de prijswinnaars zaten ook kinderen die nog niet eens zo lang met turnen bezig zijn. Dit belooft voor de toekomst wellicht meer. Voor de leiding ook proficiat.