Medaillespiegel 2017-2018

17-04-2007 - Hans de Jong en Mattias Prins nemen Friese turntitel mee naar huis

17 maart werd in Stiens het tweede deel van het Frieskampioenschap turnen gehouden niveau 1 t/m 6. Voor MAAS Buitenpost kwamen Hans de Jong (niveau 2, junior 2) en Dourenz Algra (niveau 6, pupil 2) uit. De eerste wedstrijd werd gehouden in Lemmer daar bewees Hans de Jong dat hij bij de top hoort. Met een prachtige 1e plaats en met een punten totaal van 45,35was hij in zijn categorie de beste. Ook in Stiens bewees hij dat hij de beste van Friesland is. 47,25 stond er op de lijst na alle zes toestellen. Hij mag zich opnieuw weer een heel jaar Frieskampioen noemen.
Ook Dourenz Algra had in Stiens de return. In Lemmer werd hij zeer knap 3e met maar liefst een punten aantal van 52,25. Met maarliefst een 9,6 op paardvoltige. In Stiens turnde hij weer bijna de perfecte wedstrijd. Ditmaal scoorde hij 52,05 en werd daarmee weer 3e. Dourenz is zeer knap met 2 goede wedstrijden 3e van Friesland geworden.
In de middag werd het Frieskampioenschap gehouden voor de niveaus 7 t/m 9 voor maas kwam alleen Mattias prins (niveau 8, jeugd) uit. Tiede de Boer (niveau 8, jeugd) werd op de beide plaatsing wedstrijden 3e en plaatste zich helaas niet voor het Frieskampioenschap. Mattias echter plaatste zich via de twee plaatsing wedstrijden (in Veenwouden 1e en in Langezwaag 2e) voor het Frieskampioenschap. Daar liet hij zien dat hij veel meer in zijn mars had. Vooral op het hoog rek viel hij op een 9,6 gaf de jury er voor. Met een gemiddelde van maarliefst een 9,17 en een totale score van 45,85 mag ook Mattias Prins zich een jaar Frieskampioen noemen.