Medaillespiegel 2017-2018

12-05-2007 - Sfeervolle onderlinge turnwedstrijd GV MAAS Buitenpost

Zaterdag 12 mei hield gv MAAS haar jaarlijkse onderlinge turnwedstrijd. 's Ochtends vroeg was de leiding en het bestuur al bezig om de gymzaal aan de Parklaan gereed te maken. Twintig voor negen uur kon de eerste groep de spieren warm maken zodat om negen uur de wedstrijd kon worden begonnen. In deze wedstrijd deden de meisjes mee die turnen in niveau 17, 16 en 15. In totaal deden hier 32 kinderen aan mee. Zij turnden allemaal drie toestellen die ook gedaan worden tijdens de officiële wedstrijden. Te weten brug ongelijk, vloer en sprong. In niveau 17 waren 3 prijzen te verdelen. Derde werd Yulin Postma, tweede Hester de Jong. Winnaar van deze groep Rianne de Vries. Wederom 3 prijzen in niveau 16. Karina Hoekstra werd 3e, Marjan Bos 2e en winnaar Margot Bijlsma. In niveau 15 waren zelfs 5 prijzen. Anna van Althuis werd 5e, Anneke Pol 4, Anna van der Meer 3e en tweede Lianna Postma. Iris Postma ging met de eerste prijs naar huis.
Voor het eerst heeft gv MAAS een wisselbeker. Deze mag dan een jaar bij de winnaar thuis staan. In deze wedstrijd Had Iris Postma de meeste punten behaald. De schitterende beker mag bij Iris een jaar lang thuis staan.
Daarna rond de klok van 11 uur begon de tweede wedstrijd. In totaal 12 meisjes en 2 jongens. In niveau 14 werd Inge Steigstra 2e en Aline Terpstra 1e. Vanaf dit niveau turnden de meisjes ook op de balk. In niveau 12 deden maar twee meisjes mee. Vera Wolters werd 2e en en met een klein verschil werd Wilma Tabak 1e. De laatste groep is niveau 11 en 12. Evenynke Terpstra turnde naar plaats 3. Tjitske Veenstra 2e en Sieta Ludema 1e. Hier ging de wisselbeker naar Aline Terpstra. De jongens turnde elk in hun eigen niveau. Mathias Prins deed niveau 8 en Erik Postma 12. Erik had een goed cijfer op rekstok. Mathias scoorde een 9 op de vloer. Uiteindelijk mag Mathias Prins de beker voor een jaar thuis hebben.
Wederom een geslaagde dag voor iedereen.